Her er castet til den prisbelønnede musical COME FROM AWAY på Fredericia Musicalteater

Den prisvindende og eftertragtede musicalsucces COME FROM AWAY får danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater, og i dag løftes sløret for castet, der rummer både etablerede musicalnavne og nye talenter. COME FROM AWAY er baseret på den virkelige historie om 7000 flypassagerer, der måtte nødlande i den lille by Gander i det nordlige Canada efter angrebet på Twin Towers den 11. september 2001. Musicalen fortæller den rørende, hjertevarme og underholdende historie om, hvordan byens indbyggere tog imod de nytilkomne, der næsten fordoblede indbyggertallet, med åbne arme. Forestillingen har premiere den 21. oktober.

Etablerede musicalnavne og nye talenter skal dække 90 roller
Castet i COME FROM AWAY består af 16 personer, der tilsammen skal spille 90 roller! Og vi byder på både etablerede danske musicalnavne og nye upcoming talenter. På rollelisten står blandt andet den dobbelte-reumertvinder – og lokalkendte – Lars Mølsted, skuespiller Mads Æbeløe Nielsen, der også står bag musicalsucceserne ”Seebach” og ”Shu·bi·dua – The Musical”, revyforfatter Christian Damsgaard, grand prix-sanger Jean Michel og mange flere. Foruden de etablerede navne har teatret også fire af de talentfulde studerende fra Musicalakademiet i Fredericia med på scenen.

En virkelig historie – med virkelige mennesker
Angrebet på Twin Towers resonerede verden over, og fik også direkte indflydelse på livet i et lille ø-samfund ud for Canadas kyst, hvor en lang række passagerfly var tvunget til at nødlande. Her blev den lille soveby Gander, på klippeøen Newfoundland i det nordlige Canada, brugt som nødlandingsbase for en lang række passagerfly. I løbet af en enkelt dag voksede indbyggertallet fra 9.000 til 16.000.

Da det canadiske forfatter-komponist-team Irene Sankoff og David Hein fik nys om byens særlige tilstand, tog de afsted for at kigge efter virkelige historier fra passagerer og lokale indbyggere. De historier blev til musicalen COME FROM AWAY, og derfor er mange af karaktererne i forestillingen baseret på de oprindelige passagerer – endda med deres egne navne.

Bag om musicalen
COME FROM AWAY fik verdenspremiere i 2015 i La Jolla Playhouse i San Diego i USA og spillede herefter i Seattle, Washington D.C., Gander og Toronto inden den fik premiere i sin første store produktion på Broadway i 2017. Her fik forestillingen fantastiske anmeldelser og modtog hele syv Tony Awards-nomineringer inkl. Bedste Musical og vandt for Bedste Instruktør. I 2019 fik musicalen også premiere i West End, London hvor den også blev en stor succes og modtog otte Laurence Olivier Awards og vandt for Bedste Nye Musical. Den spiller fortsat begge steder og har siden også været produceret i bl.a. Australien, Irland, Sverige og snart i Argentina.

Læs mere på www.comefromaway.dk

FAKTA om COME FROM AWAY
Det kreative hold:
Producent: Fredericia Musicalteater
Manuskript, musik og sangtekster: Irene Sankoff og David Hein
Orkestrering: August Eriksmoen
Musikalske arrangementer: Ian Eisendrath
Instruktør: Thomas Agerholm
Oversætter: Mads Æbeløe Nielsen