Ny musical over den elskede film

Ny musical over den elskede film

En musical af Mads Æbeløe Nielsen, Nikolaj Tarp, Claus Reenberg og Rob Hartmann, baseret på Arvid Müllers manuskript til filmen Charles Tante

Den folkekære klassiker fra dansk films guldæra, udødeliggjort af Dirch Passer, Ove Sprogøe, Ebbe Langberg, Ghita Nørby, Susse Wold med flere, kommer nu endelig i en helt ny opdateret udgave. Musicalen byder på sjov, fiffige studerende og en meget, meget anderledes anstandsdame…
Og selvfølgelig med alle de velkendte replikker!
Tag hele familien med i teatret, når vi præsenterer musicalen CHARLES TANTE. Forestillingen har premieren den 15. september og spiller til 8. oktober.

 

De to studiekammerater Charles og Peter ønsker sig brændende et stævnemøde med de skønne ungmøer Lone og Laura. Men pigernes onkel – Hr. Lohmann – er en bestemt herre, der ikke tillader den slags uden en anstandsdame.

Charles og Peter overtaler derfor vennen Ditlev til at klæde sig ud som Charles tante, der kan agere anstandsdame, så de kan få fred og ro til stævnemødet. Alt går efter planen – lige indtil pigernes onkel forelsker sig glødende i Charles tante.

Oplev en skrupskøre forvekslingskomedie med Lars Mølsted i glansrollen som Donna Lucia d’Alvadorez – med ”z” i enden – sammen med et hylesjovt cast i verdensklasse. Musicalen får helt nykomponeret musik, inspireret af filmens velkendte lyd og orkestrering.

”Vi laver en romantisk, nostalgisk, smuk forestilling med en fornemmelse af at vi er i 2023, men med en klar forbindelse til fortiden og dansk filmhistorie”.

Mads M. Nielsen, instruktør

Oplev Lars Mølsted i glansrollen som Donna Lucia d’Alvadorez – “med Z i enden” – sammen med et hylesjovt cast i verdensklasse.

Undervisningsmateriale

Materialet er målrettet overbygningen i folkeskolen samt gymnasier og videregående uddannelser. Opgaverne kan uddybes, nuanceres og udvælges af dig som underviser, så̊ de passer til netop dine elevers faglige niveau.

For bestilling, kontakt vores billetkontor:
billet@fredericiamusicalteater.dk / Tlf. 5373 9601 (hverdage mellem 10.00 -14.00)

Det vidste du ikke om CHARLES TANTE

”Charles tante er oprindelig en teaterforestilling, der havde premiere på ABC Teatret i København den 16. november 1958, da Stig Lommer var teaterdirektør. Forestillingen spillede mere end 300 gange på teatret, og blev en kæmpesucces – hvilket var mere end heldigt, for Stig Lommer havde netop haft et ret stort underskud på en anden forestilling.

Rollen som tanten i forestillingen var tidligere blevet spillet af Chr. Arhoff, men han bliver skippet, da Stig Lommer står med rettighederne til forestillingen, der var ved at udløbe, og en Dirch Passer, der mangler en toprolle. Dirch Passer havde på det tidspunkt netop opløst samarbejdet med Kjeld Petersen (et samarbejde der gik under navnet Kellerdirk Bros), så for at han ikke skal gå arbejdsløs rundt på teatret, overtager han den komiske rolle som tante Lucia. Og det var en klog beslutning! Forestillingen bliver selvfølgelig en gigantisk succes, der vender underskud til overskud på teatret.

Efter spilleperioden på teatret drager Charles tante på turné rundt i landet, og kommer i den forbindelse også forbi Fredericia Teater. Derfor ses der stadig den gamle forestillingsplakat i garderoben på teatret.

Året efter – i 1959 – bliver forestillingen til en film med stort set det samme cast som på teatret. Og dermed er en klassiker født”.

Rikke Rottensten, Frederiksbergmuseerne/ STORM museet

Mød skuespillerne lige her

Klik på billederne og læs om skuespillerne og
deres roller i Charles Tante. Vi ses i salen!

Lars Mølsted

Ditlev

Magnus Bruno

Charles

Mikkel Emil Nielsen

Peter

Karoline Toksvig Gammelgaard

Laura

Michael Hasselflug

Frederik

Maria Skuladottir

Lise

Marie Louise Hansen

Lone

Søren Bech-Madsen

Ludvig Lohmann

Kathrine Lemmeke Madsen

Henriette

Kim Brandt

Olufsen

Frederik Brorson

Ensemble/understudy
Ditlev & Olufsen

Christine Sonnich Møller

Swing/understudy Lise

Det Kreative team

En musical af Mads Æbeløe Nielsen, Nikolaj Tarp, Claus Reenberg og Rob Hartmann, baseret på Arvid Müllers manuskript til filmen Charles Tante

Instruktør

Mads M. Nielsen

Scenograf

Jonas Vestergaard

Kostumedesigner

Lotte Martine Blichfeldt & Anna Juul Holm

Koreograf

Ernestine Ruiz

Lyddesigner

Peter Løvenhardt

Bagom scenen

Thomas Bay

Teaterdirektør

Ole Justesen

Administrerende direktør

Rob Hartmann

Producent

Katja Lotsberg Nilsen

Producent

Jesper Hansen

Produktionsleder

Danny Bækmand Testern

Forestillingsleder