Når historie og sange er i harmoni, og cirka et år før premieren, bliver det kreative hold sammensat. Oftest går director, scenograf og kostumedesigner i gang først, fordi de visualiserer sig den verden, og de mennesker der lever i den verden, som musicalen skal opføres i for at harmonere med historie og sange. Derefter caster/udvælger man de rette mennesker der passer ind i den valgte verden.

Musicalen skal nu præsenteres på scenen og her træder lysdesigneren til, som med lys skal designe humør og følelser. Vises en scene i klart dagslys eller svagt måneskin – der skal stærke kompetencer til for at ramme den korrekte stemning.

Lyddesigneren skal ikke blot omfatte alle lyde i rummet. Der skal tages højde for hver enkelts stemme og få den til at fremstå bedst muligt. Præcisionsarbejde der er særdeles vigtig for at ramme helheden sammen med alle de andre elementer.

I perioden på 6 uger fra prøvestart til premiere går performerne fra at øve i almindeligt tøj og kedeligt øvelokale til at være fuldt ud kostumepåklædt i en magisk og smuk designet musical-verden. Det er altid en helt vidunderlig transformation.