Broadway- og West End-hittet

COME FROM AWAY kommer til Danmark

Den eftertragtede musicalsucces får danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater d. 21. oktober 2022

Fredericia Musicalteater har sikret sig en særdeles flot fjer i hatten! I dag kan teatret fortælle, at det er lykkedes at sikre rettighederne til danmarkspremieren på musicalhittet COME FROM AWAY, som kører for fulde huse på både Broadway i New York og West End i London.

COME FROM AWAY er en gribende og livsbekræftende prisbelønnet ny musical, der fortæller den utrolige, men virkelige historie om 7.000 flypassagerer fra hele verden, der måtte nødlande og indkvarteres i en lille by på en klippeø ud for Canadas kyst d. 11. september 2001 efter World Trade Center blev ramt af to fly. Opsætningen får danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater d. 21. oktober, og der kan købes billetter fra i dag.

Kunstnerisk leder for Fredericia Musicalteater, Ferry Hogeboom, udtaler:
Efter to år med en verdensomspændende pandemi har vi alle brug for lys og håb. Der findes netop nu næppe en mere hjertevarm og livsbekræftende musical fuld af håb og troen på mennesker end COME FROM AWAY. Både forhistorien bag musicalens tilblivelse og selve værket er så rørende og vigtig, at alle bør se den. Vi er meget stolte over, at vi bliver det første teater i Danmark, der får lov til at producere denne vidunderlige musical, og jeg tror og håber, at danskere fra nær og fjern vil lægge vejen forbi Fredericia og se den til efteråret.

En virkelig historie – med virkelige mennesker
Vi kender alle billederne fra d. 11. september 2001, da to fly styrtede ind i tvillingetårnene i New York. Fortællingerne om savnede brandmænd og kontorarbejdere er blevet fortalt igen og igen. Men angrebet fik også direkte indflydelse på livet i et lille ø-samfund ud for Canadas kyst, hvor en lang række passagerfly var tvunget til at nødlande, da meldingen om angrebet kom. Denne historie er stort set ukendt og ikke fortalt før.

Gander, en søvnig lille by på klippeøen Newfoundland ud for Canadas kyst blev brugt som nødlandingsbase for en lang række passagerfly, som fik forbud mod at flyve ind i USA pga. angrebet i New York. Så i løbet af en enkelt dag voksede befolkningstallet i Gander fra 9.000 til 16.000. Det canadiske forfatter-komponist team Irene Sankoff og David Hein tog afsted for at kigge efter virkelige historier fra passagerer og lokale indbyggere, og mange af dem endte med at blive til karakterer i musicalen – endda med deres egne navne. COME FROM AWAY fortæller om hvordan 7.000 flypassagerer fra hele verden blev modtaget med omsorg, kærlighed og tolerance af det lille og totalt uforberedte samfund.

Med fantastiske sange, stærke – og virkelige – karakterer og en helt særlig begivenhed i centrum oprulles en sjælden hjertevarm historie om, hvordan virkelige mennesker under stort pres – og i skyggen af en international krise og uforståelig tragedie – fandt og gav hinanden så meget i løbet af nogle få, men dybt betydningsfulde dage.

Bag om musicalen
COME FROM AWAY fik verdenspremiere i 2015 i La Jolla Playhouse i San Diego i USA og spillede herefter i Seattle, Washington D.C., Gander og Toronto inden den fik premiere i sin første store produktion på Broadway i 2017. Her fik forestillingen fantastiske anmeldelser og modtog hele syv Tony Awards-nomineringer inkl. Bedste Musical og vandt for Bedste Instruktør. I 2019 fik musicalen også premiere i West End, London hvor den også blev en stor succes og modtog otte Laurence Olivier Awards og vandt for Bedste Nye Musical. Den spiller fortsat begge steder og har siden også været produceret i bl.a. Australien, Irland, Sverige og snart i Argentina.

Tidens mest succesfulde musicalinstruktør skal instruere i Danmark
I Danmark bliver det disse års mest succesfulde danske musicalinstruktør, Thomas Agerholm, der skal instruere forestillingen. Han har bl.a. instrueret kæmpesucceser som Shu-bi-dua – The Musical, Seebach, Disneys Klokkeren fra Notre Dame, The Bodyguard – The Musical og Atlantis samt snart en ny version af 80’er-musicalen Elsk mig i nat.

Castet til COME FROM AWAY vil blive offentliggjort, så snart det er på plads.

Læs mere på www.comefromaway.dk

Med venlig hilsen

HAVE Kommunikation & PR
Kontakt: Michael Feder, mail: michael@have.dk, mobilnr: 22434942

FAKTA om COME FROM AWAY

Det kreative hold:
Producent: Fredericia Musicalteater
Manuskript, musik og sangtekster: Irene Sankoff og David Hein
Orkestrering: August Eriksmoen
Musikalske arrangementer: Ian Eisendrath
Instruktør: Thomas Agerholm
Oversætter: Mads Æbeløe Nielsen

Billetsalg:
Billetbestilling: Fredericiamusicalteater.dk
Billetpriser: 285-595 kr. ekskl. gebyr (unge under 25 år får 70 kr. i rabat)
Premiere: d. 21. oktober 2022 på Fredericia Musicalteater