Shu·Bi·Dua – The Musical vender hjem

Shu·bi·dua – The Musical bliver den første store opsætning hos det nye Fredericia Musicalteater! Der venter et farverigt og fantasifuldt gensyn – og genhør med de største Shu·bi·dua hits, når Fredericia Musicalteater og LION Musicals præsenterer Shu·bi·dua – The Musical, der har premiere den 3. november 2021 i Fredericia.

I foråret 2020 skulle Stærk Tobak, Costa Kalundborg og Den Røde Tråd have givet genklang i Fredericias gader og stræder, men det daværende Fredericia Teaters konkurs forhindrede genopsætningen af Shu·bi·dua– The Musical. Nu producerer LION Musicals en ny, opdateret genopsætning af megasuccesen. En del af castet fra originalproduktionen er igen med til at give liv til Shu·bi·dua’s fantasifyldte univers sammen med helt nye talenter fra DDSK Musicalakademiet Fredericia.

Det startede i Fredericia
Nu hvor Fredericia igen har fået et musicalteater, er det blevet muligt at afholde premieren lige her, hvor det hele startede. LION Musicals har indgået en aftale med det nystartede Fredericia Musicalteater, der sikrer, at Danmarksturnéen får sit startskud i musicalens hjemby. Shu·bi·dua – The Musical har premiere på Fredericia Musicalteater den 3. november 2021. Billetterne går i salg onsdag den 10. marts kl. 10.00

Gensynsglæden med publikum bliver stor
Til originalopsætningen i 2015 nåede over 180.000 at opleve musicalen. JP’s Henrik Lyding gav seks stjerner og skrev:

”Nam nam! Overrumplende, visuelt original og scenisk ualmindelig veloplagt musical i Fredericia med Shu-bi-duas øreklistrende melodier.”

Både LION Musicals og Fredericia Musicalteater er glade for at have fået lov til at give Shu·bi·dua – The Musical nyt liv på scenen.

”Jeg er glad og stolt over, at Shu·bi·dua vender hjem, og at netop Fredericia Musicalteater står med premieren,” fortæller konstitueret teaterchef Bjørg Gamst, der selv stod på scenen som musicalens Sille, da Shu·bi·dua – The Musical turnerede i 2016.

”Det bliver helt ubeskriveligt at kunne åbne dørene for publikum efter at have kæmpet for teatret igennem så lang tid. Vi håber, at begejstringen og gensynsglæden vil være større end ærgrelsen hos dem, der brændte inde med billetter. Jeg har stor forståelse for frustrationerne, men som ny virksomhed hverken kan eller må vi refundere eller give særlige fordele. Heldigvis kan vi mærke byens kærlighed til musicals, og glæden over at Fredericia igen har et musicalteater.”

Nostalgi-sus gennem 80’erne og 90’ernes Danmark
Musicalen er fyldt med Shu·bi·dua’s ørehængere og al deres humor, alvor, finurligheder, melodiske landeplager og skarpe, frække og gakkede tekster. Historien præsenterer os for drengen Mick, der balancerer på knivsæggen mellem fantasi og vrangforestillinger. Hans idéer om fantasivenner og kæmpehvaler af papmaché får frit løb på farens stamværtshus, langt fra mors velmenende formaninger. Men Mick bliver voksen, får et fedt job, falder for en sød pige, og alligevel er det ikke helt ligetil at finde sin plads her i livet.

Fakta om Shu·bi·dua – The Musical

Det kreative hold:

Instruktør: Thomas Agerholm

Koreografer: René Vinther & Kim Ace Nielsen

Kapelmester: Thomas Møller

Manuskript: Mads Æbeløe Nielsen med Søren Møller samt Thomas Agerholm

Rolleliste:

Mick: Thor Vestergaard

Sille: Alberte Hønnicke Kyst

Carlos: Kim Ace Nielsen

Molly: Cecilie Greiber Alring

Mor: Trine Pallesen og Maria Skuladottir

Far: Ole Boisen

Knud: Nis Pedersen

Ensemble: Troels Graakjær, Simon Kuno Glæsel, Andrea Ulvenstål, Ernestine Ruiz, Fie Alberte Damgaard-Lauritsen, Rikke Lillevang, Liv Stevns, Jacob Pruiser, Christoffer Skov, Mikkel Emil Lynge Nielsen, Thomas Jensen

Swing: Christine Sonnich Møller

Spilleperiode:

Premiere: 3. november på Fredericia Musicalteater

Fredericia Musicalteater: 3.-28. november 2021