Sceneblog

Iscene

Fredericia Dagblad

Ungt Teaterblod

Kulturkupeen

CPH Culture

Jyllands-Posten

Kulturtid

Politiken

XQ28

“Musical om Ikea sidder lige i skabet.”

Politiken

Glæd dig til en skarp og aktuel musicalsatire – som gør tykt grin med vores forhold til penge, jantelov… og svenskere!

Glæd dig til en skarp og aktuel musicalsatire – som gør tykt grin med vores forhold til penge,

jantelov… og svenskere

PREMIERE 10. MARTS 23 INGVAR! er historien om Ingvar Kamprad, vidunderdrengen fra Sverige som grundlagde IKEA, og som ønskede at indrette hele verden med Billyreoler og köttbullar. Hvad var opskriften på hans succes? Og hvad bar manden ellers på af hemmeligheder?

EN MUSICAL MED SKØRE INDSLAG INGVAR! er en skarp, spiddende musicalsatire hvor kapitalismen og forbrugssamfundet står for skud.
En forestilling fyldt med skøre indslag, et velsyngende cast og stemningsfyldt svensk folkemusik tilsat pedalorgel og violin…. Med et twist af Las Vegas bling.

EN MUSICAL MED SKØRE INDSLAG INGVAR! er en skarp, spiddende musicalsatire hvor kapitalismen og forbrugssamfundet står for skud.

En forestilling fyldt med skøre indslag, et velsyngende cast og stemningsfyldt svensk folkemusik tilsat pedalorgel og violin…. Med et twist af Las Vegas bling.

OPLEV EN SKANDINAVISK SUCCES INGVAR! har taget vores nabolande med storm og spillet for fulde huse i hele Norden. Nu kommer den endelig til Danmarks bedste musicalscene – på dansk!

FORESTILLINGENS HANDLING I en meget nær fremtid, måske om fem minutter, opdager en gruppe børsspekulanter, at verdensøkonomien er kollapset og kapitalismen er død.

De synger deres klagesang i håbet om, at nogen vil komme og redde dem. Indtil en af dem får ideen om at spørge deres for længst afdøde ikon, den ultimative kapitalist, IKEAs grundlægger, Ingvar Kamprad til råds. Men han er jo død, og en afdød kan have svært ved at svare direkte, så i stedet udvælger spekulanterne en fra kontoret til at spille Ingvar. De andre påtager sig rollerne omkring ham, og i løbet af natten gennemlever de sammen Ingvars liv, for at se, om de selv kan finde en løsning.

Jo dybere de alle sammen kommer ind i fortællingen omkring Ingvar, jo mere bliver de forført af hans talent og visioner og udsigten til de enorme formuer, de kommer til at tjene, når de først har fået svar på: Hvad ville Ingvar gøre?

For måske er svaret i sidste ende ikke så lyst og blåt og gult, og måske smager köttbullarna og champagnen ikke helt så godt, når sandhederne begynder at komme på bordet. Og når man først har vækket et monster, kan det være svært at slå ihjel igen. Men uanset hvor mange gange slangen æder sin egen hale, og uanset hvor mange gange jagten på evig vækst får boblen til at briste, så vil vores grådighed stadig få os til at stille samme spørgsmål, i håbet om, at denne gang går det bedre, denne gang vinder vi den store lotterigevinst.

I stedet for at ændre vores indstilling, er det lettere at spørge: Hvad ville Ingvar gøre?

TANKERNE BAG Fredag d. 17. marts kl. 18.30 kan du møde instruktøren Nikolaj Tarp og høre om hans tanker bag forestillingen INGVAR!

Arrangementet er gratis for alle der har billet til aftenens forestilling.

UNDERVISNINGSMATERIALE Materialet er målrettet overbygningen i folkeskolen samt gymnasier og videregående uddannelser. Opgaverne kan uddybes, nuanceres og udvælges af dig som underviser, så̊ de passer til netop dine elevers faglige niveau. Materialet er udviklet som en del af et sponsorsamarbejde med

KREATIVT TEAM

Musik: Erik Gedeon
Tekst: Klas Abrahamsson
Kostumedesign: Thilde Jensen
Lys: Martin Jensen
Lyd: Peter Løvenhardt

KREATIVT TEAM

Instruktør: Nikolaj Tarp
Scenograf: Lise Birch
Koreograf: Ernestine Ruiz
Kapelmester: Pojken Flensborg / David Tølbøll Mortensen
Oversættelse: Mads Æbeløe Nielsen

MEDVIRKENDE

THOMAS JENSEN

Ingvar

ELISE RUUSUNEN

Rut

LINE STAUN JENSEN

Judit

CECILIE THIIM

Magdalena

JOHAN KLITGÅRD

Johannes

MAGNUS BRUNO

Matteus

SØREN BECH MADSEN

Markus

ORKESTER

POJKEN FLENSBORG

Kapelmester/klaver

DAVID TØLLBØLL MORTENSEN

Ass. kapelmester

JAKOB ROSENDAHL POULSEN

Violin

BAGOM SCENEN

THOMAS BAY

Teaterdirektør

OLE JUSTESEN

Administrerende direktør

ROB HARTMANN

Producent

KATJA LOTSBERG NILSEN

Producent

JESPER HANSEN

Produktionsleder

DANNY BÆKMAND TESTERN

Forestillingsleder