portal2023-04-25T06:43:58+00:00

Portal

PORTAL er det nye navn for musicaludviklingsprogrammet her i Fredericia. PORTAL er navngivet ud fra portene gennem byens karakteristiske volde rundt om indre by. PORTAL skal hjælpe forfattere/projekter til at træde både ind og ud af porten til et univers fyldt med nye muligheder.

Processen med at skrive en musical tager oftest et par år. Idéen til en musical opstår, man bruger et halvt års tid på at skrive første oplæg, du HØRER den ved hjælp af nogle skuespillere, og så omskriver du… og omskriver igen. En hurtig fremvisning på en scene sker måske i løbet af 2. år. Den gennemsnitlige tid fra idé til premiere er på 3-4 år.

Genren musicals har mange elementer at tage højde for. Det er ikke nok med en god historie, sangene skal også være fantastiske. Det er lidt som at forberede en gourmet middag. Det handler ikke om timeantallet, som kokken bruger i køkkenet, men også om alle forberedelserne med at få de små korn til at spire, så de bliver til velsmagende planter inden madlavningen påbegyndes. Processen er lang, hvis resultatet skal være perfekt.

Rob Hartmann arbejder som producent. Han har en baggrund som manuskriptforfatter og komponist. Lørdag den 3. juni 2022 præsenterer vi for anden gang SMAGEN AF MUSICALS i teatrets Lille Sal.

Få et unikt indblik i musicals i proces, når PORTAL og Fredericia Musicalteater præsenterer Smagen af Musicals 2023 – Livshistorier – lørdag den 3. juni kl. 15.00

Hør hvad vores publikum sagde om sidste års event den 4. juni 2022.

Fra første event af SMAGEN AF MUSICALS har vi lavet dette lille sammenkog af numrene fra de fire musicals, som publikum fik en smag af. Vi håber, du bliver med nysgerrig på vores næste arrangement:

Artikel
“Hvordan udvikles musicals? Det spørgsmål vil Fredericia Musicalteater give publikum mulighed for at undersøge nærmere til arrangementet ‘Smagen af musicals’, der… “ læs mere

Artikel
“Musicalteatret inviterer med inden for i maskinrummet: Hvordan ’smager’ fremtidens musicals? -SMAGEN AF MUSICALS giver publikum en…” læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er PORTAL?2022-05-12T15:13:50+00:00

PORTAL Nordisk Musikudvikling (kaldet PORTAL) er et udviklingsprogram / udviklingsprojekt under scenekunstformen musicals.

Hvordan er PORTAL forbundet med Fredericia Musicalteater?2022-05-12T15:12:12+00:00

PORTAL er en “underafdeling” til Fredericia Musicalteater. Det er en enhed, som støttes uden om Fredericia Musicalteater, men som administreres som en del af teatret.

Hvad er målet med PORTAL?2022-05-12T15:15:13+00:00

Målet er at udvikle og arbejde på tre områder:

  • Udvide musicalmarkedet for nye musicals i Danmark, Skandinavien, Europa og i sidste ende også i Nordamerika, Asien etc.
  • Højne niveauet af nordiske musicals.
  • Få forfattere til at deltage i udviklingsprocessen allerede fra ideen opstår, og ikke først ved et færdigt manuskript.
Hvorfor har musicaludviklingsprogrammet fået navnet PORTAL?2022-05-06T15:25:58+00:00

PORTAL er navngivet ud fra portene gennem byens karakteristiske volde rundt om indre by. PORTAL skal hjælpe forfattere/projekter til at træde både ind og ud af porten til et univers fyldt nye muligheder.

Er SMAGEN AF MUSICALS en forestilling?2022-05-06T15:26:06+00:00

Nej, SMAGEN ER MUSICALS er et koncept der hører ind under musicaludviklingsprogrammet PORTAL.

Hvad er forskellen på PORTAL og SMAGEN AF MUSICALS?2022-05-12T15:16:19+00:00

SMAGEN AF MUSICALS er et koncept under PORTAL.

Hvorfor hedder det SMAGEN AF MUSICALS?2023-04-26T05:15:23+00:00

Fordi konceptet SMAGEN AF MUSICALS går ud på at give smagsprøver på nye musicals. Du smager på mulige musicals, som er under udvikling.

Hvordan udvikles en musical?2022-05-11T10:24:29+00:00

Når historie og sange er i harmoni, og cirka et år før premieren, bliver det kreative hold sammensat. Oftest går director, scenograf og kostumedesigner i gang først, fordi de visualiserer sig den verden, og de mennesker der lever i den verden, som musicalen skal opføres i for at harmonere med historie og sange. Derefter caster/udvælger man de rette mennesker der passer ind i den valgte verden.

Musicalen skal nu præsenteres på scenen og her træder lysdesigneren til, som med lys skal designe humør og følelser. Vises en scene i klart dagslys eller svagt måneskin – der skal stærke kompetencer til for at ramme den korrekte stemning.

Lyddesigneren skal ikke blot omfatte alle lyde i rummet. Der skal tages højde for hver enkelts stemme og få den til at fremstå bedst muligt. Præcisionsarbejde der er særdeles vigtig for at ramme helheden sammen med alle de andre elementer.

I perioden på 6 uger fra prøvestart til premiere går performerne fra at øve i almindeligt tøj og kedeligt øvelokale til at være fuldt ud kostumepåklædt i en magisk og smuk designet musical-verden. Det er altid en helt vidunderlig transformation.

Kontakt

Vil du kontakte PORTAL, eller har du et oplæg til en musical, du gerne vil uploade, kan det gøres fra nedenstående formular:

E-mailadresse

Fornavn

Efternavn

Emne

Besked

Go to Top